SRL-D

Societate cu Răspundere Limitată pentru Debutanți

Înainte de înființarea unui SRL-D, echipa noastră vă oferă consultanță pentru a stabili care sunt  codurile CAEN necesare pentru activitatea pe care doriți să o desfășurați precum și sfaturi cu privire la regimul de impozitare sau obținerea de cod TVA. 

IMPORTANT

SRL-D NU poate fi înființat de persoane care au avut calitatea de asociat sau acționar în cadrul unui SRL/SA.

SRL-D POATE fi înființat de persoane care au funcționat ca PFA/II/IF

Chiar dacă la înființare nu se achită taxe de înregistrare la Registrul Comerțului, după 3 ani de la înființare, SRL-D va deveni SRL astfel că toate documentele societății trebuie refăcute și se vor percepe taxele aferente la Registrul Comerțului.

Se pot alege doar 5 coduri CAEN în nu pot fi incluse ca obiecte de activitate: intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, precum și activitățile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

Expert Firme Oradea are o experinență vastă fiind în măsură să ofere soluții pentru toate domeniile de activitate .

Când se pierde calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant?

La data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării;

La data la care oricare dintre autorităţile competente constată că societatea nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) din OUG nr. 6/2011;

La data la care activitatea microîntreprinderii aparţinând întreprinzătorului debutant a încetat voluntar sau când a fost declanşată procedura de insolvenţă;

La împlinirea a 45 de zile lucrătoare de la data scadenţei unei obligaţii fiscale neîndeplinite;

La data depunerii situaţiei financiare semestriale sau anuale, dacă cifra de afaceri pe anul în curs a atins echivalentul în lei al sumei de 500.000 euro

În cazul în care calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant a fost pierdută sau nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile, activitatea societății a încetat voluntar sau când a fost declanşată procedura de insolvenţă, facilităţile acordate se consideră acordate necuvenit şi se recuperează potrivit legii.

Ce documente sunt necesare?

  • Cartea de identitate a asociatului/asociaților/administrator  
  • Un document din care să reiasă adresa aleasă pentru sediu social al societății.
  • Minimum trei variante de denumire pentru viitoarea societate

În situația în care sediul social ales este situat într-un bloc de apartamente este nevoie de acordul vecinilor direct afectați și al asociației de proprietari. Noi întocmim formularul de acord iar dumneavoastră trebuie doar să obțineți semnăturile vecinilor și a presedintelui asociației de proprietari.

Garanția ”Fără stres”! Echipa SRL-PFA Oradea va întocmi restul de documente necesare pentu înființarea societății.

Cât durează?

Din momentul în care toate documentele sunt finalizate și depuse la Registrul Comerțului, societatea este finalizată în 3 zile.

Cât costă?

Dacă doriți să nu mai stați la cozi,  să nu aveți bătăi de cap cu privire la întocmirea documentelor și să aveți alături o echipă care să vă răspundă la toate întrebările ați ajuns unde trebuie. 

Tariful nostru este 700 lei și presupune înființarea firmei de la A-Z. Acestui cost se adaugă suma depusă drept capital social, minimum 200 lei. 

Atenție, suma depusă cu titlu de capital social vi se varsă ulterior în contul societății, deci se recuperează!